A hagyományos kínai asztrológia szerint idén február 10-étől – 2012 után – újra a sárkány éve következik.

A csillagjegy az erőt, a hatalmat, a jólétet, a gazdagságot jelenti, így nem csoda, hogy a legkülönbözőbb luxusmárkák is igyekeznek lecsapni a kínai újévre, kiszolgálni az igényeket – főleg, hogy az USA után Kínában van a legtöbb dollármilliárdos (a Forbes szerint 724, valamint a 495 fő), hogy a kínai gyökerű, de máshol állampolgársággal rendelkező szupergazdakoról ne is beszéljünk.

Az autós luxus csúcsát jelentő Rolls-Royce sem marad ki ebből, a patinás brit márka a közelmúltban négy autót készített egyedi rendelésre a sárkány éve jegyében. A goodwoodiak különleges rendelésekre szakosodott Bespoke műhelye három nyújtott tengelytávú (Extended) Phantomot, valamint egy Cullinan SUV-t fazonírozott át sárkányosra.

Kattints a képre, galéria nyílik!

A sárkány közbelép – luxusautóban 2

A Rolls-Royce dizájnerei és mesterei a modern, minimalista vonalra voksoltak, ennek keretében a belterekbe a műszerfalborítás paneljére vitt fel egy művészük egyedi, több színből és rétegben felvitt, 3D-s hatást keltő piros sárkányfigurát. Emellett a tetőkárpit 20 órányi munkával összeállított, 677 „csillagból” álló LED-fényein, valamint hímzésként a fejtámlákon jelenik meg a mitikus lény. Három autóban a hátsó, zongorlakk-fekete étkezőasztalkán acélból készült intarziaként a kínai zodiákus is ott van. A belsőkben természetesen másutt is visszaköszön a hagyományosan a sárkányhoz kapcsolt piros szín a bőrökön, míg az üléskárpitok a legfinomabb gyapjú felhasználásával készültek.

Kattints a képre, galéria nyílik!

A sárkány közbelép – luxusautóban 12

Ami a külsőt illeti, a Cullinan Cristal-fényezésű meggypiros/Selby-szürke, míg a Phantomok ezüst-monolitfekete vagy ezüst-meggypiros összeállítást kaptak. Mind a négy autó karosszériára is felkerült a szigorúan jobbra (előre) néző – Kelet, a felkelő nap iránya – sárkányok.

A Rolls-Royce árakat természetesen nem árult el, de biztosak lehetünk benne, hogy a az egyedi, sárkányos dekorok-csomagok forintban sok-sok milliós, vagy még annál is nagyobb összegbe kerültek. Egy „alapkivitelű” Cullinan valahol 140, egy Phantom Extended 175 millió forintnál indul, a határ pedig – ahogy mondani szokás – a csillagos tetőkárpit, pardon, a csillagos ég.