Számos alkalommal felbukkant már a Vezessen az angol The Little Car Company, hiszen ahogy a neve is sejteti, a cég valódi – klasszikus vagy épp modern, drága, esetleg kultikus – autók méretarányos kicsinyített másait gyártja, méghozzá kivételes odafigyeléssel, minőségben.

A cég Baby Bugatti II modellje több cikkben is szerepelt már nálunk, a legendás, az 1920-as, ’30-as években a versenypályákat (is) uraló Type 35-ös, kicsinyített, modern villanyhajtással ellátott változata igazi mestermű a maga nemében.

„Nagyon meta”, de most a kétharmados Baby Bugatti II is kis testvért kap, a német CMC Models ugyanis 1:18-as méretarányú modellt készített hozzá.

A CMC Models más modelljeit is kínálja az ún. Nations Colours sorozatában, melynek lényege, hogy a hőskorban sikeres országok kialakult versenyszíneit viszik fel rájuk. Aki amerikai, belga, francia, holland, monacói vagy német színekben kéri a Baby Bugatti II-esét, ahhoz egy ugyanolyan festésű miniautót is kap. A CMC modellje sem gagyi gyerekjáték: a cég 930 alkatrészből, a legapróbb részletekre is figyelve, működő kormányművel ellátott kis csodát gyárt.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Most két Bugattit is kaphatsz alig 11,5 millióért 2

Az apróságok a CMC webshopjában 382 eurós (szűk 150 ezer Ft) áron szerepelnek. A Baby Bugatti II kiviteltől függően 30 vagy 80 ezer eurót – 11,5 vagy 31 millió Ft – kóstál.