Ugyan a rendezvényszervező partner elnevezése – Canossa Events – kicsit furcsa, hiszen a Canossa-járás eredetileg a világi és az egyházi hatalom közötti, a Német-Római Császárság és a pápaság között a középkorban, a 11-13. században zajló küzdelmet, még pontosabban IV. Henrik császár VII. Gergelyhez tett bűnbocsánati, megalázkodó zarándoklatát idézi, a mai gazdagoknak inkább csak egy család neve alapján elnevezett érdekes túrát jelent.

A Four Seasons nemzetközi szállodalánc még 2010-ben indította el partnerével prémiumprogramját, melynek keretében a tehetős vendégek a világ különböző tájain igazi retrós és modern luxusautókkal, -sportkocsikkal tehetnek túrákat, idén például a világ egyik legjelentősebb, legmenőbb bortermelő vidékén, a kaliforniai Napa-völgyben.

Luxuskocsikkal mennek bortúrára a szupergazdagok 1

Az október 29-étől november 4-éig zajló programban a pénzes ügyfelek 6 napon keresztül élvezhetik a Four Seasons vendégszeretetét a magánvillák prémiumapartmanjaiban, miközben az USA délnyugati partját elfoglaló állam különböző pincészeteiben, neves, akár Michelin-csillagos éttermeiben, kézműves műhelyeiben tesznek látogatást, ráadásul a szállodalánc által biztosított autókkal.

Hogy nevesítsük is őket: a négykerekűek között akad Rolls-Royce Cullinan és Porsche Taycan luxus-SUV, Aston Martin DBX, Ferrari F8, Lamborghini Aventador S, McLaren GT szupersportkocsi, valamint Bentley Continental GT túraautó.

Luxuskocsikkal mennek bortúrára a szupergazdagok 21

Komoly autókínálat (Kép: Four Seasons)

A programra 50 ezer dollár (18,3 millió Ft) a „nevezés”, melyért cserébe kétségkívül egyedi autós és turisztikai élményben részesülnek azok, akik megengedhetik ezt maguknak.