A hipersportautók egyik csúcsát egyértelműen a Bugatti Divo jelenti, amelyből összesen 40 példány készült, darabja durván 2 milliárd forintnak megfelelő összegért.

A Divo a Chiron motorját és hajtásláncát örökölte: 8 literes, W16-os motor, melyet négy turbó lélegeztet. 1500 lóerős teljesítménye mellé 1600 Nm nyomaték párosul. Álló helyzetből 100-as tempóra 2,4 másodperc alatt gyorsul. A 40 példány mindegyike egyedi igények alapján készült, a „Lady bug” becenevet viselő Divo egyik igazi különlegessége a fényezése.

Az egymillió dolláros autófestés 1

Hivatalosan ugyan soha nem erősítette meg a Bugatti, de több, a márkához közelálló forrás és néhány szakértő azt állítja, hogy ennek az egyedi Bugatti Divonak a fényezése 1 millió dollárba került, amely aktuális árfolyamon 360 millió forintnak felel meg.

A Bugatti egyébként közel állt ahhoz, hogy lemondja ezt a megrendelést, annyira bonyolult volt elkészíteni a fényezést. A probléma akkor merült fel, amikor a 2D-s grafikát fel kellett vinni egy 3D-s modellre, mielőtt megfestették volna. Az 1600 gyémántforma mindegyikét módosítani kellett, és még egy milliméterrel távolabb eső gyémánt is tönkretette volna a hatást. A Bugattinak alaposan meg kellett terveznie a sémát egy tesztautón, mielőtt az ügyfél járművére próbálta volna, majd további két hétbe telt, amíg kézzel felfestették az autóra.