A hétvégén rendezik a centenáriumi – rendezés szerint 91. – Le Mans-i 24 órás versenyt, melyen 62 autó közel 200 versenyzője csap össze a legendás hosszútávú futamon.

Komoly mezőny, de a részvétel így keveseknek adatik meg, ám virtuális formában, a különböző szimulátoros platformokon, autós játékokon persze azok is kipróbálhatják az élményt, akik nem ülnek az autókba.

Eddig erre eltérő rendszerekben, platformokon, modokkal volt csak lehetőség, ám hamarosan egy csomagban juthatnak hozzá a versenyjátékok rajongói a teljes Le Mans-hoz.

A PC-re készülő, az rFactor 2 kapcsán ismert Studio 397 által fejlesztett Le Mans Ultimate tartalmazza majd az idei Le Mans-i 24 órás és a teljes FIA WEC mezőnyét és versenyhelyszíneit.

Új játék jön autórajongóknak 1

Kép: Studio 397

Az eddig csak különböző játékokban – iRacing, rFactor 2, Gran Turismo 7 – „elszórtan” megtalálható modellek Hypercar modellek, a Cadillac V-Series R, a Ferrari 499P, a Glickenhaus SCG 007 LMH, a Peugeot 9X8, a Porsche 963 és a Toyota GR010 Hybrid mind ott lesznek a kínálatban, ahogy az összes többi kategória képviselői is, azaz teljes lesz a kép: LMH, LMDh, LMP2, GTE.

A versenypályák közül eddig a Le Mans-i 24 órásnak otthont adó La Sarthe-ot mutatták csak meg, de értelemszerűen az elkészült játékban Sebringtől Monzáig, Spától Fudzsiig minden helyszín játszható lesz.

Új játék jön autórajongóknak 2

Kép: Studio 397

A játék a pMotor 2.5 játékmotorra épül, de újdonságként ott lesz benne a RaceControl online multiplayeres opció, amelyre teljesen új közösség épülhet. A hírek szerint a fejlesztők külön figyelmet fordítanak a kontrolleres irányításra, valamint a vezetéssegítő beállításokra, azaz nem kizárólag a szuper hardverrel rendelkező hardcore autós gamerekre gondolnak.

A héten a Le Mans-i 24 órás helyszínén korlátozott tesztre is várják a pályára kilátogató játékosokat, akiknek visszajelzéseit is felhasználják majd a további munka során.