Óriási projekttel indította a 2023-as esztendőt a Pizza Hut: összefogtak egy YouTube-videóssal, hogy megalkossák a világ legnagyobb pizzáját. Ötletük sikerült is, bár kissé furcsa a történetben, hogy a New York-i stílusú pizzát Los Angelesben rakták össze, de a nyugati parti városban legalább volt hely hozzá.

68 ezer szeletes a világ legnagyobb pizzája 1

A csapat ugyanis beköltözött a Los Angeles Convention Centerbe, a város egyik legnagyobb konferenciaközpontjába, ott ugyanis elfért az 1300 négyzetméteres (!) pizza. A hivatalosan is Guinness-rekorder fogás összeállítása hagyományos módon zajlott: először jött a tészta, egész pontosan 6193 kiló, majd rá a 2243 kg pizzaszósz. Az egészet megszórták majdnem négy tonna reszelt sajttal, a tetejére pedig több mint 630 ezer szelet pepperonis szalámi került.

68 ezer szeletes a világ legnagyobb pizzája 2

A pizzát ebben a formában természetesen nem lehetett megsütni: a hitelesítés után a Pizza Hut emberei rögtön neki is álltak felszelni az óriást. 68 ezer szeletet adott ki a rekorder étel, melyeket ételbankoknak ajándékoztak, akik rászorulóknak segítenek.