Az Amerikai Egyesült Államok Oregon államában, Portland városához közel a végtelen rengetegben akad egy kiselejtezett utasszállító repülőgép. Ez a Boeing 727-es viszont nem roncs, nem a tűzoltók használják gyakorlatozásra. Ez a gép egy otthon, amiben már évtizedek óta lakik Bruce Campbell, nyugdíjas villamosmérnök. Már fiatalon szert tett tízhektárnyi földre egy folyó mentén Hillsboro erdejében. 

Már a terület vásárlásakor érlelődött benne az ötlet: ide szeretne egy utasszállítót szerezni lakásként. Álmát végül 1999-ben váltotta valóra. Ekkor tett szert a Boeing 727-284-esre, amit 100 ezer dollárért vásárolt. Még 120 ezer dollárba került a szállítás, hiszen a gépet egészen Görögországból kellett eljuttattnia az észak-amerikai erdőbe. 

Így él a 73 éves nyugdíjas, aki évtizedek óta egy repülőgépben lakik 1

Miután hajtóművek nélkül végső helyére került a gép, még két év telt el a teljes berendezésig és átépítésig. Elkészült a zuhanyzó, a minimalista konyha, de a legnagyobb helyet az elektronikai műhely kapta, Campbell ugyanis régi kütyüket, PC-ket újít fel szórakozásként. 

Boeing 727

A Boeing 727-es modelljét 1963 és 1984 között gyártotta a cég. A 727-est az American Airlines, a United Airlines és az Eastern Airlines igényeinek kielégítésére kezdte tervezni a Boeing, ezek az igények a következők voltak: rövid kifutópályákról is lehessen üzemeltetni, hatékonynak kell lennie és gazdaságosan üzemeltethető legyen. Ezeknek a feltételeknek egyetlen meglévő gép sem felelt meg, így a társaságok és a Boeing megállapodtak egy új típus, a 727-es kifejlesztésében, mely három hajtóműves elrendezésben valósult meg.

Összesen 1832 darab készült belőle, így a Boeing 737-es megjelenéséig a legnagyobb darabszámban értékesített repülőgép volt a világon.

Az év enyhébb felét itt tölti, hat hónapig viszont Japánban él. A repülőgépben van víz, villany, szennyvízelvezetés, és nagyjából 100 négyzetméter laktér.

Így él a 73 éves nyugdíjas, aki évtizedek óta egy repülőgépben lakik 2

fotó: Great Big Story/Youtube

A berendezés meglehetősen érdekes, Campbell megtartotta a kibelezettrepülőgép-hangulatot. Nincs otthonos faborítás, dekoráció, csak a funkcionális, praktikus eszközök kerültek bele, amúgy mindenhonnan üvölt a vendégekre, hogy egy repülőgépben tartózkodnak. 

Amerikai szemmel sok kiadása ma már nincs, havi 370 dollárt (136 ezer forint) költ a nem mindennapi otthonra. Ebből 220 dollár az ingatlanadó, a többit a rezsi teszi ki.