Sokan még mindig valamiféle ázsiai furcsaságként tekintenek a K-popra, de a zenei irányzat szép lassan meghódítja a világot – elég csak a BTS vagy a Blackpink nevű formációkra gondolni, de PSY Gangnam Style-ja is innen indult.

Úgy tűnik, hogy hamarosan talán már emberek sem kellenek ahhoz, hogy összeálljon egy sikeres K-pop-banda. Már jelenleg is léteznek olyan együttesek, melyeket teljes egészében a mesterséges intelligencia alkotott. Ezek közül a legnépszerűbb az Eternity: 11 szemrevaló, modellkinézetű, ám csak virtuálisan létező nőből áll a csapat.

Az alkotók elmondták, hogy a virtuális banda előnye, hogy tagjaiknak nincsenek olyan korlátai, mint az embereknek: nem stresszelnek, nem merülnek ki, gyakorlatilag limit nélkül lehet őket dolgoztatni. Megalkotásukkor négy fő szempontot vettek figyelembe: legyen cuki, szexi, ártatlan és intelligens kinézetű az arc.

Az adatok alapján 101 deepfake-képet dobott ki az algoritmus, melyek közül a rajongók választották ki az Eternity tagjait. Ezeket a képeket online rajongói találkozón rá tudják vetíteni igazi lányok arcára egyfajta filterként, de más projektekben is részt vesznek a virtuális sztárok: egyikük egy brókercég reklámfilmjében is szerepelt.

A technológia jelenlegi korlátját a hang jelenti: a karakterek mögött igazi énekesek állnak – egyelőre.