A videójátékok alapvető célja a szórakoztatás lenne, ám vannak olyan címek, melyek inkább feszültséget, dühöt váltanak ki a játékosokból. Elég csak belegondolni abba, hány FIFA-meccs ér véget törött kontrollerrel, esetleg sérült tévével, mert belevágták a játékvezérlőt.

A BonusFinder.com csapata meg is mérte, mely játékok a legidegesítőbbek. Fogtak 14 gamert, akik hetente legalább 15 órát töltenek gép előtt játékkal, vettek 16 népszerű játékot konzolokon, PC-ken és mobilokon, és indulhatott is a kísérlet.

Játék közben figyelték a szívritmusukat, ez szolgált az eredmények alapjául. A tanulmány szerint hosszabb távon (legalább 30 percen át) a legstresszesebb játék a Mario Kart volt, mely átlagosan 32,81 százalékkal (21-gyel) növelte a játékosok pulzusszámát. Ez alapján levonható a következtetés, hogy az autóversenyzős játékok okozzák a legtöbb feszültséget. A második helyre odafért a FIFA 31,25 százalékos értékkel, míg a dobogó alsó fokán a népszerű lövölde, a Call of Duty szerepelt 29,69 százalékkal.

Ha az egyszeri, hirtelen pulzusemelkedést nézzük, már más a helyzet. Itt a Dark Souls III végzett az első helyen, ahol 98,44 százalékkal nőtt átlagosan a gamerek pulzusa, azaz majdnem megduplázódott. Mindezt a játék legnehezebb ellenfelével való küzdelemhez kötötték a tanulmány kiadói. Második helyen a Fall Guys végzett hasonlóan magas, 95,11 százalékos értékkel: azoknál mértek itt jelentős pulzusemelkedést, akik egy-egy játékmenetben bejutottak a több tucat játékos közül a döntőbe, és karnyújtásnyira voltak a végső győzelemtől. A dobogóra még a Mario Kart fért fel 73,44 százalékkal, a cím erre a listára is felkerült.

Ha nyugis játékkal szeretnénk játszani, a tanulmány készítői a házépítős-életmenedzselős Simset vagy az Animal Crossingot javasolják.