2022. október 5-én lesz kereken 60 éves James Bond karaktere, szinte mindenki próbálta valahogy ezt megünnepelni, aki egy kicsit közelebb került a 007-es ügynök által fémjelzett filmsorozathoz.

Így tett a világ legdrágább whiskyjeit gyártó Macallan is, mely egy ideje már James Bond kedvenc röviditalának számít. A skót főzde két dologgal is meglepte a rajongókat: az első mindenki számára ingyen van, ez nem más, mint egy animációs rövidfilm, mely egy perc alatt végigvisz bennünket rajzos formában a 25 filmen, miközben kapcsolatba kerül a főhős az 50 évig érlelt párlattal.

A másodikat maga a videó leplezi le a végén: ez egy hat palack whiskyből álló kollekció, melyek James Bond történeteinek hat évtizedéről emlékeznek meg. Az üvegek tartalmában nincs különbség, mindben ugyanaz a 43,7 százalék alkoholtartalmú ital található, a csomagolásuk azonban eltérő.

Csak egyperces a legújabb James Bond-film 2 Csak egyperces a legújabb James Bond-film 3

Az üvegeket egyenként 600 fontért (288 ezer forintért) kínálják, így aki be akarja szerezni a teljes kollekciót, annak közel kétmillió forintot rá kell szánnia az italokra.