Az általában Jumbo Jet néven emlegetett Boeing 747 a történelem egyik, ha nem a leghíresebb utasszállító repülőgépe. Amikor először 1969-ben a levegőbe emelkedett, a légi közlekedés jövőjét testesítette meg a jellegzetes megemelt utasfedélzetével és pilótafülkéjével. Mára több mint 1500 darab készült belőle, és a modellt a mai napig gyártják, bár jelentősen frissített formában.

Pályafutása során rengeteg kereket elhasznált már, és ezeknek egy töredéke nem a roncstelepekre került.

A Plane Industries nevű cégnek köszönhetően a repülésért rajongó tehetős vásárlók ingatlanjait díszítik a levegőben járt kerekek. A vállalkozást egy brit testvérpár alapította, akik megkeresték a repülőgépgyárakat, hogy érdekes alkatrészeket találjanak az általuk megálmodott csúcsminőségű bútorokhoz. Az évek során rengeteg embernek és cégnek adták el alkotásaikat, köztük a Red Bullnak, a General Electricnek, a Ryanairnek és még sok másnak.

A cég beleteszi a munkát a projektekbe, a Plane Industries munkatársai több mint 100 órát töltenek minden egyes darabbal, először vegyszeres tisztítást végeznek, majd gondosan tükörfényesre polírozzák az alkatrészeket.

Az eredeti gumiabroncsot ezután kiváló minőségű vörös bőrrel borítják be, és egy 100 centiméter átmérőjű edzett, polírozott üvegből készült kör alakú asztallap kerül a tetejére. A kevés eladó darabról fellelt információk alapján egy ilyen egyedi bútornak megkérik az árát, nagyjából 2,4 millió forintot érhet egy Boeing-kerék-asztal.

Legendás repülőgép előtt tiszteleg ez a menő asztal 1 Legendás repülőgép előtt tiszteleg ez a menő asztal 2 Legendás repülőgép előtt tiszteleg ez a menő asztal 3