A San Diegó-i Comic-Conon összegyűlt rajongók nagy bejelentést vártak, és meg is kapták amit akartak: a Marvel Studios feje, Kevin Feige bejelentette, hogy a filmuniverzum negyedik fázisa idén véget ér, és jön az ötödik eresztés, két Bosszúállók-mozival, várhatóan 2025-ben. 

A She-Hulk (Amazon: Ügyvéd) sorozat és a Black Panther: Wakanda Forever zárják hivatalosan a Marvel filmes univerzumának negyedik felvonását, ezek még idén a képernyőkre és filmvásznakra kerülnek.

Ebben a két idei alkotásban, akárcsak a friss Thor-filmben, előtérbe kerülnek a női hősök. A She-Hulk sorozatban Tatiana Maslany alakítja a Mark Ruffalo Hulkjának ügyvédként tevékenykedő unokahúgát. A sorozat különlegessége lesz, hogy a képregényekhez hasonlóan Amazon itt is “áttöri a negyedik falat”, és némely esetben közvetlenül a nézőhöz beszél. Sokak számára azonban a főszereplőnél sokkal érdekesebb, hogy feltűnik a Daredevil is, akit Charlie Cox alakít.

Idén érkezik még a Fekete párduc második része, Mindörökké Wakanda alcímmel, amelynek rendezői székben ismét Ryan Cooglerrel találkozhatunk.  A film nagy kérdése lesz, hogy miként birkóznak meg a 2020-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Chadwick Boseman pótlásával. Az előzetes alapján valószínű, hogy filmbéli karakterének húga, Shuri lesz az utód.

A 2023 elején érkező Ant-Man 2-vel indul az ötödik fázis, ami felvezeti a már említett új Bosszúállók-filmeket. Ebben az eresztésben kapunk bőven új karaktereket, sorozatokat,  érkezik a Secret Invasion sorozat, melyben Nick Fury, Maria Hill és Talos fog egy skrull invázióval szembenézni, szórakozhatunk a harmadik A galaxis őrzői filmen, folytatódik a Loki-sorozat, és érkezik Vasember-páncélban Tony Stark utódja, egy tinilány, bizonyos Riri Williams, aki Vasszív néven fogja “pótolni” a páncélos bosszúállót. 

Az ötödik fázisban jön még az Amerika Kapitány 4. része, és egy külön Daredevil-sorozat, de még ezekkel sem lesz túl hosszú ez a szakasz. A hatodikban jön majd a Fantasztikus négyes, és az Avengers: The Kang Dynasty (Bosszúállók: A Kang-dinasztia), valamint az Avengers: Secret Wars (Bosszúállók: Titkos háború).

Jön egy raklap Marvel-film, tele női hősökkel 1