Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy Hongkongból elszállították a Jumbo Kingdom étteremhajót, a világ legnagyobb úszó vendéglőjét.

A 260 láb (79 méter) hosszú, háromemeletes hajót az eredeti tervek szerint egy ismeretlen helyre vontatták volna, ahol addig állomásozott volna, amíg nem kap új üzemeltetőt. Mindez azonban nem történt meg, ugyanis vasárnap elsüllyedt az egykori étterem. Beszámolók szerint a Dél-kínai-tengeren uralkodó kedvezőtlen időjárási körülmények következtében víz folyt a hajóba, a víztelenítést pedig nehezítette, hogy ekkor már a szárazföldektől távolabb, 1000 méteres vízmélység mellett kellett volna kockára tenni emberéleteket.

A Jumbo így a tengerfenéken végezte hosszú történetét. Mielőtt kivontatták volna a hongkongi kikötőből, a hatóságok felmérték a járművet, hogy alkalmas-e a nagy út megtételére, de mindent rendben találtak. Egyesek már elkezdték azt is pedzegetni, hogy szándékos süllyesztés állhat a háttérben, hiszen az, ami nem létezik, nem termel további veszteségeket. A rekorder étteremhajó ugyanis 2013 óta mínuszos volt pénzügyileg, a koronavírus-járvány pedig végleg megpecsételte a sorsát.