Június 14-én reggel hét óra körül egy tucat vontatóhajó jelent meg Hongkong egyik kikötőjében, hogy elvigyék onnan a Jumbo Kingdom étteremhajót. Az eseményre összegyűltek a helyiek, ugyanis ez volt az utolsó szög a világ legnagyobb úszó éttermének koporsójába.

Végleg bezárt a világ legnagyobb úszó étterme 1

A 260 láb (79 méter) hosszú, háromemeletes hajó fénykorában piros és zöld neonfényben úszva várta a tengeri herkentyűkre éhes vendégeket. Fénykora hosszúra nyúlt egyébként, ugyanis összesen 46 évig állomásozott a kikötőben a hajó egy étteremcsoport részeként, melynek legidősebb tagja 1952 óta állt egy helyben. Emellett a flotta része volt egy 130 láb (39,5 méter) hosszú konyhahajó, illetve nyolc kisebb hajó, melyekkel az étterem és a szárazföld között furikázták a vendégeket – közvetlen kapcsolata ugyanis nem volt a parttal a Jumbónak.

Az étterem még ezeken a képeken is egészen formás, ám már látszik rajta az is, hogy eljárt felette az idő. 2013 óta veszteséget termelt a hajót fenntartó cég, 2020 márciusában pedig, amikor a koronavírus-járvány már javában tombolt Ázsiában, a tulajdonosok úgy döntöttek, ideiglenesen bezárják a helyet. Ez végül végleges lett, néhány napja pedig elhagyta Hongkongot az úszó vendéglátóegység.

Végleg bezárt a világ legnagyobb úszó étterme 2