Idén 25 éves a Gran Turismo-széria, a jubileumi esztendőben pedig meg is érkezett a hetedik számozott rész, melyet néhány hónapja mi is kipróbálhattunk még a megjelenés előtt.

A PlayStation autós húzónevénél ilyenkor az volt a szokás, hogy évekig csendben jönnek a frissítések és a játékhoz készülő bónusztartalmak – mint például ez a Suzuki -, de komolyabb új projektbe nem vágnak bele egy ideig. Most azonban változhat a helyzet: a Sony egy befektetőknek szóló beszélgetésen belengette, hogy az autós játékból – több más videojáték mellett – valamilyen mozgóképes alkotás készüljön, elsősorban tévésorozatos vagy a streamingszolgáltatók számára megfelelő formátumban.

Nem lenne ez példátlan: idén debütált a mozikban Tom Holland főszereplésével az Uncharted is, mely szintén egy PlayStation-játék filmadaptációja. Az autószimulátornál egy filmet azonban nehezebb összehozni, főleg úgy, hogy a GT-nek sosem volt igazán mély sztorija, csak a versenyek jöttek/jönnek egyre jobb, gyorsabb, erősebb autókkal.

A Sony egyébként korábban már próbálkozott a Gran Turismo megfilmesítésével: az első tervekkel még 2013-ban álltak elő, ám számtalan erőtlen próbálkozás után 2018-ban jegelték a projektet – ezek szerint nem véglegesen.