444 hagyományos űrtartalmú (700 ml-es) palackot lehetne megtölteni annyi whiskyvel, amennyi a The Intrepid belsejében található. A 180,3 cm magas üvegben 311 liter 32 éves Macallan whisky található, a 43 fokos nedűt tavaly palackozták két ugyanakkor eltett hordó tartalmának összeöntésével.

Ekkora whiskyt még nem látott a világ 1

Az óriáspalack címkéjén 11 felfedező képe található, akik nevéhez valamilyen nagyszabású eredmény köthető. Közülük a leghíresebbek Sir Ranulph Fiennes, aki először járt az Északi- és a Déli-sarkon, illetve Sir Robin Knox-Johnston, aki elsőként hajózta körbe egyedül a Földet.

Ekkora whiskyt még nem látott a világ 2

A whisky május 25-én talál gazdára egy aukció keretében. A szervezők bíznak abban, hogy több rekord tulajdonosa is lehet a palack – egyé már biztosan, ugyanis 311 literes whiskysüveg még sosem készült. Az előző rekordot egy 228 literes darab tartotta még 2012-ből.

Ekkora whiskyt még nem látott a világ 3

Bíznak azonban abban, hogy az óriáspalack segítségével megdönthetik a whisky-árrekordot, melyet 2019 óta egy 1926-ban eltett 60 éves Macallan tart. A szabványméretű italért akkor 1,9 millió dollárt (682 millió forintot) adtak. Amennyiben az óriásüveget is csillagászati áron vinné el új gazdája, a szervezők az 1,6 millió dollár feletti részt egy alapítványnak utalnák, akik a halálos betegek életének utolsó szakaszának könnyebbé tételén dolgoznak.