Egy elégedetlen lakos az angliai Oxfordshire-ben bejelentést tett, állítása szerint ugyanis szomszédjának telke patkányfészekké vált. A hatóságok cselekedtek, és kivonultak a helyszínre, ahol patkányok mellett több mint 500 kerékpárt találtak felhalmozva egymás hegyére-hátára. A biciklihalom már öt éve nőtt, és akkora lett idővel, hogy még a Google műholdas térképszolgáltatásán is tisztán kivehető a vasparipahalom.

Annyi bringát lopott, hogy az már a Google Térképen is látszik 1

A rendőrök akkor őrizetbe vették a telek tulajdonosát, egy 54 éves férfit, ugyanis a biciklik jelentős része lopott lehet. A zsaruk szóvivője szerint az elszállítást követően most a tulajdonosok beazonosítása következik, már ahol ez lehetséges.

Annyi bringát lopott, hogy az már a Google Térképen is látszik 2

Sokakban felmerült, hogy hogy nem vették észre ezt a bringaproblémát a környéken élők, és miért kellett öt évet várni minderre. A történetnek a Daily Mail ment utána: nekik elmondták a szomszédok, hogy folyamatosan tettek panaszokat az illetékeseknél, de azok süket fülekre találtak. Eközben a biciklik halmozása folytatódott, például furgonokkal hozták a telekre a kétkerekűeket. Számon is kérték a most letartóztatott tulajdonost, aki azzal hárított, hogy a bringákat Afrikába viszik rászoruló gyerekeknek.

Néhány éve egy alkalommal már elszállítottak az udvarról 170 kerékpárt, ám ahogy azt a mellékelt ábrák mutatják, ez nem állította meg emberünket a gyűjtögetésben. Jelenleg szabadlábon védekezhet, de ügyét továbbra is vizsgálják.