1985-ben a kaliforniai tinédzser, Marty McFly először találkozott Emmet Brownnal, az őrült Dokival, és megszületett minden idők legnagyobb filmes barátsága. Ám ugyanilyen híres volt az az autó, amely átröpítette őket az időben tett kalandozásaikon a Vissza a jövőbe trilógiában.

A DeLorean DMC-12-est gyakorlatilag ez a széria emelte ikonná, ráadásul rögtön három verziót is kaptunk a filmekben: az első részben még az eredeti állapothoz közel sikerült elérni a bűvös 88 mérföld/órát. A másodikban már repülni is tudott, miközben szemétből nyerte az energiát, a harmadik részben pedig síneken ment, és egy vonat gyorsította fel a kívánt sebességre.

A Doki DeLoreanjétől megint leesett az állunk 1

A képeken látható, frissen megjelenő Lego-változat szintén három variációt mutat be, de nem ezeket. Először is van egy eredeti DeLorean, melyet a Marty és Doc által 1955-ben használt villámszedő tesz teljessé. Itt van ezután a Vissza a jövőbe második epizódjának repülő autója, amely az autó alá hajtható abroncsokkal van felszerelve a repüléshez. Végezetül pedig a harmadik részből az 1955-ből származó elektronikus alkatrészekkel borított tálca repíti vissza Martyt a régi Vadnyugatra.

A Doki DeLoreanjétől megint leesett az állunk 2

A tervezők minden részletre figyeltek: a műszerfalon nyomtatott utazási dátumokat láthatunk, megvan az OUTATIME rendszámtábla is, és a fluxuskondenzátor sem maradhat el, hiszen az az időutazás legfontosabb kelléke. A szett összesen 1872 elemből áll, így ezzel ez lett a legnagyobb Vissza a jövőbe-témájú játék a dán gyártó történetében: korábban már 2014-ben és 2016-ban is előrukkoltak egy-egy csomaggal.

A Doki DeLoreanjétől megint leesett az állunk 3 A Doki DeLoreanjétől megint leesett az állunk 4

Az új darab április elsejétől kapható 65 ezer forintért.