Magyar idő szerint hétfő hajnalban játszották az év legnagyobb amerikaifoci-meccsét, a Super Bowlt. Az eseményről több különböző aspektusból is beszámolt már a First Class az utóbbi időben, ide kattintva részletesen olvashatsz a reklámokról, fizetésekről és jegyárakról egyaránt.

A nagy meccs előtti bemelegítésen a legélesebb szemű nézők kiszúrhatták, hogy a későbbi győztes Los Angeles Rams egyik játékosa, Odell Beckham Jr. a szokásosnál csillogóbb cipőben melegített be. A lábbeli egy vagyonba került, értéke 200 ezer dollár (62,5 millió forint), melyet főként a gyémántberakásnak köszönhet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Los Angeles Rams (@rams) által megosztott bejegyzés

A cipőt egy Los Angelesben élő cipészmester, Dominic Ciambrone készítette, és a Super Bowl előtt több játékossal is együtt dolgozott. Minden mostani munkája közül azonban az Odell Beckham Jr.-féle Nike éri a legtöbbet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

COMPLEX (@complex) által megosztott bejegyzés

A márka ikonikus pipáját a mester nem kevesebb mint 1494 apró pici drágakővel díszítette ki alig 100 munkaóra alatt csapatával. Ciambrone elmondta, hogy a döntőben megsérülő játékos viszonylag későn kereste meg őt, hogy szeretne egy különleges cipőt, ezért az általában 3-5 hónapig tartó munkát igencsak meg kellett sürgetniük.