A napjainkban is használt billentyűzetek tervezése több évtizedes múltra nyúlik vissza, rengeteget gondolkoztak azon alkotói, hogy melyik gomb hová is kerüljön. Persze az eredmény nem tökéletes abból a szempontból, hogy kezünkkel sokszor a klaviatúra két széle között kell zongoráznunk.

Ezt a problémát szeretné áthidalni a MoErgo egy speciális billentyűzettel. A Glove80 rögtön két részből áll, a két oldal alakja pedig tökéletesen illeszkedik az emberi tenyér formájához. Minden szükséges gombot így csupán egyetlen ujjmozdítással be lehet nyomni, a billentyűzet gombkiosztásánál pedig figyeltek arra is, hogy levegyék a terhet a kisujjakról, ezért oda a ritkán használt gombok kerültek.

Megalkották a legkényelmesebb billentyűzetet 1

A Glove80 vezeték nélkül, Bluetooth-kapcsolattal csatlakozhat számítógéphez, laptophoz, így még a kábelekkel sem kell vacakolni. Fejlesztői hat évig dolgoztak a lehető legergonomikusabb kialakítás elnyeréséért, a folyamat során pedig 500 tervet próbáltak ki, majd vetették el őket, mire megszületett a kész termék.

A tömeggyártás beindításához a cég Kickstarteren próbált összekalapozni 132 ezer dollárt (40,8 millió forintot), de már két héttel a határidő vége előtt 187 ezer dolláros összegnél (57,8 millió forintnál) tartanak. Az első támogatók szeptemberben kaphatják meg az akciósan 96 ezer forintnak megfelelő összegért vásárolt klaviatúraszettet.