Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Emirates légitársaság egyik reklámfilmjében egy légiutas-kísérő a világ legmagasabb épületének tetején, a dubaji Burdzs Kalifa csúcspontján állva mutatta meg a világnak, miért érdemes velük utazni.

Nem gondoltuk, hogy ezt még lehet fokozni, azonban mégis sikerült. A dubaji világkiállítás miatt a légitársaság újraforgatta a reklámot: megint felküldtek egy stewardessnek öltözött kaszkadőrt, ám ezúttal elrepült mögötte egy Airbus A380 is, a szokottnál jóval alacsonyabban. Az utasszállítót az expó színeire festették a repülés előtt, hogy tökéletes legyen az összkép.

Amiatt még a korábbiaknál is jobban odafigyeltek a biztonságra. Repülési tervek készültek, elemezték a kockázatokat, számba vették az összes időjárási helyzetet, a pilóták pedig szimulátoron gyakorolták nemcsak a manővereket, de a többi résztvevővel történő kommunikációt is.

Vicces mondjuk abba belegondolni, hogy a gép nagyjából 830 méteres magasságban haladt, azaz egy szintben az épület (828 méter) tetején álló nővel. A képek azonban csalókák, a repülő kb. 800 méterre volt a torony tetejétől. Az A380 145 csomós sebességgel repült, mely alig negyede az átlagos 480 csomós utazósebességnek. Összesen 11-szer kerülte meg az óriásgép a bolygó legmagasabb épületét.