Az Egyesült Államokban minden kultikus európai épület másolatát megtalálhatjuk. Sok esetben magánemberek álmai valósulnak meg ezekben, akik szerelembe esnek egy-egy európai öreg épületet látva. A Michigan államban található, nemes amerikai egyszerűséggel csak Grand Castle névre keresztelt gigantikus panelházat is egy ilyen túra ihlette. 

Az ingatlanfejlesztő Roger Lucas családjával több alkalommal járt Németországban, ahol lenyűgözte Neuschwanstein kastélya. Ez a Bajorországban található, 19. századi épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette saját maga gyerekkori álmainak megvalósítására. Richard Wagner iránt érzett tisztelete és csodálata miatt a kastély egyes termeit és berendezését operáinak szereplőivel díszítette. 

Messziről középkori kastély, közelről panelház ez az amerikai épületóriás 1

Roger Lucas pedig követte példáját, és álmait Grandville egyik telkén valósította meg. A Grand Castle végül egy furcsa, őrtornyokkal tarkított, betonpanelekből épült, robusztus apartmanház lett, 522 lakással.

Messziről középkori kastély, közelről panelház ez az amerikai épületóriás 2

Ezek mérete a garzontól egészen a háromszintes lakosztályig terjed, és a lakók rengeteg szolgáltatást élvezhetnek, a szabadtéri fűtött medence, a játékterem, és a Szépség és a Szörnyeteg könyvtár nyújt szórakozást kicsiknek és nagyoknak. 

Messziről középkori kastély, közelről panelház ez az amerikai épületóriás 3

A 15 emeletes épület nagyjából 50 millió dollárból épült fel, és jelenleg is betonszürkén, kék bádogtetővel emelkedik ki a michigani tájból.