Az elmúlt években jelentős változások zajlottak a videojáték-iparban. Pozitívumként említhető az új Xbox- és PlayStation-generáció megjelenése, melyek minden eddigi játékkonzolnál többet tudnak. Terjedésüket azonban erősen visszafogta a globális chip- és alapanyaghiány.

Mindezzel együtt úgy tűnik, 2022 mégis a gamerek éve lehet, főként azoké, akik imádják az autós játékokat. Az alábbiakban összeszedtünk öt címet, melyek megjelenését már nagyon várjuk.

Gran Turismo 7

PlayStation-alapcím a két évtizedes múltra visszatekintő franchise, mely a legújabb számozott epizóddal visszatér az alapokhoz: az összekuporgatott pénzünkből különféle használt autókat vehetünk, tuningolhatjuk őket és versenyezhetünk igazi játékosok ellen is. Szerencsére azért marad a GT Sportból ismert Sport mód, melyen keresztül a legjobbak bekerülhetnek a Nemzetközi Automobil Szövetség által is elismert világdöntőkbe. A játék PS4-en is elfut majd, így szélesebb körhöz eljuthat a száguldás élménye két hónap múlva.

Assetto Corsa Competizione

A GT3-as sportautókra kihegyezett cím átesett egy nagygenerálon, a játékot optimalizálták a legújabb konzolgenerációra, melyeken 4K-ban, 60 képkocka/másodperccel jelennek meg gyönyörűen a versenygépek. Kategóriájában az egyik legélethűbb szimulátorral február végétől száguldozhatunk.

5 autós játék, melyet epekedve várunk 2022-ben 2

F1 2022

Egy versenysorozatra épülő játéknál nagyjából mindig lehet tudni, mire számíthatunk: új autók, új pilóták és frissített pályák. A fejlesztő Codemasters az elmúlt években sztorimódot is rakott az aktuális Forma-1-es játékba a történelmi F1-es autók mellé, nemrég pedig legendás pilóták is megjelentek. Hogy idénre milyen extra meglepetést tartogatnak, még nem tudjuk, de kíváncsian várjuk a már teljes egészében az EA égisze alatt készülő játékot.

Test Drive Unlimited Solar Crown

Sokak kedvence volt 10-15 évvel ezelőtt a TDU első két része, ahol az akkori legjobb autókkal járhattunk be 1600 km hawaii, illetve 3000 km hawaii és ibizai utat, melyeket valódi műholdas adatok alapján modelleztek le a játékba. Ez a mai napig megsüvegelendő teljesítmény, ráadásul a második rész is már egy évtizede jelent meg, így érthető, miért is várjuk ennyire a Solar Crown várhatóan szeptemberi érkezését.

GRID Legends

A kicsit árkádosabb vonal kedvelőinek is kedvez 2022 a GRID-sorozat legújabb tagjával. A Legendsben minden lesz a formaautózástól kezdve a driftig, mindezt egy olyan történeten keresztül adagolva, melynek elkészítésében valódi színészek vettek részt. Gyakorlatilag egy autósportos filmet láthatunk majd kibontakozni a képernyőkön, melynek alakulását a játékosok befolyásolják.

5 autós játék, melyet epekedve várunk 2022-ben 5

Melyik játékot várod a legjobban?
Gran Turismo 7
27% (409)
Assetto Corsa Competizione
10% (148)
F1 2022
27% (401)
Test Drive Unlimited Solar Crown
27% (399)
GRID Legends
9% (132)