A karácsony tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy büntetlenül nassoljunk egész nap. Néhány szem szaloncukornak, pár falat bejglinek vagy egy kis csokinak mindig jut hely, nem számít, hogy a halászlé és a töltött káposzta vége már a torkunknál van.

A csokit természetesen Amerikában is szeretik és rengeteg elfogy belőle az ünnepek alatt. Egy floridai üdülőben nem is bízták a véletlenre a dolgot, és elkészítettek egy teljes egészében csokiból álló vonatot, melyből a vendégek falatozgathatnak majd.

Teljes egészében csokiból készült ez a vonat 1

A közel tízméteres szerelvény minden pontja ehető, még a sínek alatti talpfák és az azok mellett található zúzottkő is csokiból vannak. Az alkotást a hotel cukrásza tökéletesítette, ő mondta el azt is, hogy a vonatot két 1800-as évekből származó gőzmozdony ihlette.

Teljes egészében csokiból készült ez a vonat 2

A cukrászok csapata nem kevesebb mint 1000 órát dolgozott a csokivonat összerakásán. Az édes alkotás össztömege 725 kg, és összesen kb. 800 ezer kakaóbabszem felhasználásával készült el a szerelvény.

Teljes egészében csokiból készült ez a vonat 3

„Szeretném a tradíciót életben tartani minden évben úgy, hogy többet adunk a vonathoz” – mondta a főcukrász, hozzátéve, hogy egy nap talán egy rekordot is beállítanak majd.