Sokak álma, hogy egy nap beüljenek, esetleg ki is próbáljanak egy Forma-1-es autót. Erre keveseknek van lehetőségük, ám manapság egyre több, az F1-hez rendkívül szorosan kapcsolódó relikviát és alkatrészt árulnak.

Mindezek jelenlegi csúcsa nálam a 2016-os Mercedesből, a W07 Hybrid modellből készített gördeszka. Az autókat, melyekkel Nico Rosberg világbajnok lett, Lewis Hamiltonnal karöltve pedig behúzták a konstruktőri bajnoki címet, alulról megkopasztották.

Gördeszkát csináltak Hamilton Mercedeséből 1

A gördeszkákhoz ugyanis az autó egyetlen fából készült elemét, a padló közepén lévő kopólemezt használták fel. Ezek azok a részek, melyeknek elejére manapság titánból készült kopóelemeket helyeztek, így amikor az aszfalthoz érnek, látványos szikrákat hánynak.

A kopólemezekből kivágták a megfelelő méretet és formát, kereket szereltek rájuk, belesütötték, hogy ez a Mercedestől jött, és így gyakorlatilag el is készült a 800 dolláros (258 ezer forintos) gördeszka. A sporteszközön látszik, hogy verseny közben használták, a rajtuk lévő karcolásokat a világ különböző versenypályáin szedte össze a falap.

Gördeszkát csináltak Hamilton Mercedeséből 2 Gördeszkát csináltak Hamilton Mercedeséből 3

Gördeszkákat nemcsak a 2016-os, de a 2015-ös Mercik aljáról összekapott lemezekből is készítettek. Akik így szeretnének egy darabka Forma-1-es technikát birtokolni, azoknak igyekezniük kell, ugyanis összesen csak 100 ilyen gördeszka készül.

Gördeszkát csináltak Hamilton Mercedeséből 4