Pályafutása során hetedik alkalommal a PSG-s Lionel Messi kapta meg az Aranylabdát, melyet Párizsban osztottak ki. A győztes Robert Lewandowskival és Jorginhóval együtt azon három futballista közé tartozott, akit a fogadóirodák a legesélyesebbnek tartottak a szűk listára felkerült 30 jelölt, majd a később még tovább szűkülő 10 jelölt közül.

A díjról, melyet a France Football alapított 1955-ben, minden évben a nemzetközi focis szakírók döntenek. Tavaly nem osztották ki a trófeát a koronavírus-járvány miatt, előtte pedig szintén Messi kapta meg a díjat. Egyetlen magyarként Albert Flórián is kezébe vehette már az aranygömböt, még 1967-ben.

Cristiano Ronaldót, aki eddig már ötször nyerte meg az Aranylabdát, idén a hatodik legjobbnak választották.

A díjátadó során az egyetlen aranylabdás kapusról, Lev Jasinról elnevezett trófeát is átadták az év hálóőrének, a PSG-s Gianluigi Donnarummának, aki az olasz válogatottat Eb-győzelemhez segítette. A legjobb 21 év alatti játékosnak kiosztott Kopa-díj a Barcelona játékosáé, Pedrié lett.

A női focisták is elismerésben részesültek, a legjobb játékos Alexia Putellas lett Barcelonából.

Az eseményen feltűntek az Alpine F1-es pilótái, Esteban Ocon és Fernando Alonso is. A két versenyző vitte a díjátadó helyszínére a két Aranylabdát egy A110-esben.