Töredelmesen bevalljuk: amikor azt gondoltuk, hogy a sugárhajtóműből készült grill a világ legmenőbb kerti sütője, tévedtünk. Tény, hogy még mindig jól néz ki az a hatalmas, elektronikai rendszerrel is felszerelt alkotás, de most találtunk egy még annál is menőbb példányt.

Sok magyarázat nem is kell ahhoz, miért is a Hot Rod Grills által épített V8 Grill Barbecue a csúcsok csúcsa. A sütő összecsukva egy klasszikus V8-as motort idéz meg, ám belsejében csak egy rozsdamentes acélból készült rács található, melyen készülhetnek a steakek és más finomságok.

Ne keresd tovább, itt a világ legmenőbb grillsütője 2

Ne keresd tovább, itt a világ legmenőbb grillsütője 26

A motort elektromos gyújtószerkezettel lehet „beindítani”, a kipufogókon pedig valóban távozhatnak gőzök és gázok sütés közben. Az alkalmi séfnek eközben pedig csak annyi dolga van, hogy a külső hőmérőre néha rápillantson, meg esetleg megigyon egy-két sört.

Ne keresd tovább, itt a világ legmenőbb grillsütője 27 Ne keresd tovább, itt a világ legmenőbb grillsütője 28 Ne keresd tovább, itt a világ legmenőbb grillsütője 29

Sajnáljuk, hogy a cég egy ideje már nem működik, ám az ilyen és ehhez hasonló sütők felbukkanására lehet számítani egy-egy autós árverésen. A képeken látható darab is így került látókörbe, és biztosak vagyunk benne, hogy a Mecum aukciósház egyik januári árverésén Floridában hamar lecsapnak majd rá.