Két vállalat, a Volvo és a 3.1 Phillip Lim egy olyan új, prémium divatkiegészítőt tervezett közösen, amely a Volvo járművek utasterében felhasznált anyagokból készült. Az ötlet érdekessége az, hogy az autógyártó épp mostanában jelentette be, hogy a jövőben semmilyen állati eredetű anyag, így például bőr sem lesz autóikban.

A divatmárka a Volvóval együttműködve valósította meg a mindkét vállalat szívügyének számító projektet, amelynek keretében környezettudatos utazók számára terveztek és készítettek limitált példányszámban hétvégi utazótáskát. A cégnek van már tapasztalata a nem hétköznapi anyagokból készülő divatcuccok terén: az algából készített, karbonsemleges ruhától kezdve az újrahasznosítással magasabb szintre emelt anyagokig számos dologgal foglalkoztak már.

Divatos táska készül az új autók belsejéből 2

A dizájner utazótáska a Volvók belső terében használatos, új fenntartható anyagból, a Nordicóból készült. A márka új, tisztán elektromos típusaiban debütáló keverék újrahasznosított műanyagokból (pl. PET-palackok) készített szövetszálakból, svédországi és finnországi fenntartható erdőkből származó bioanyagokból, valamint a borászatban használt dugókból visszanyert parafából készül.

A táska exkluzív szériában, korlátozott példányszámban készül, ezért nem megvásárolható. Az érdeklődők kizárólag a márka által szervezett versenyeken vagy jótékonysági árveréseken keresztül, illetve ajándékként juthatnak ahhoz hozzá.