Instagramon 1,1 millió, TikTokon 2,1 millió ember követi Dorota Rabczewska – közismertebb nevén Doda – lengyel énekesnőt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy rajongói egy részét aligha érdekli, hogyan énekel a szőkeség, aki előszeretettel oszt meg magáról kihívóbb képeket is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

LovelyTornadoOfChaos&Rainbows (@dodaqueen) által megosztott bejegyzés

A saját bevallása szerint 130 zenei díjjal büszkélkedő polihisztor – dalszövegírás mellett még producerkedik is – állítólag MENSA-tag is, IQ-ja 130 felett van. Nem tudjuk, hogy melyikből mennyi igaz, viszont valóban okos húzás volt, amit a 21 éves lengyel hölgy csinált.

Testéről készített egy 3D-s digitális másolatot, melyet aztán felszeletelt 406 különálló részre, és elkezdte árulni. Minden testrészből csak egyetlen egy eladó, így aki megveszi, az valóban elmondhatja magáról, hogy övé Doda – pontosabban egy kis terület Doda testéből, és az is csak digitálisan.

Darabonként eladja testét a szemrevaló énekesnő 1

Az árak igen változóak. A legdrágábbra taksált testrészek az ajkak a szemek, a mellbimbók valamint a nemi szervek környéke, melyekért forintra átszámolva külön-külön több mint 30 millió forintot kér a művésznő.

Darabonként eladja testét a szemrevaló énekesnő 2

A digitális alkotás egyediségét a blokklánciparban használt nem helyettesíthető token (NFT) szavatolja. Ez olyan, mint egy műalkotás eredetiségének igazolása, amely leírja, hogy az honnan származik, ki az alkotó. A nem helyettesíthető tokenek piaca az elmúlt hónapokban szárnyalt, rengeteg befektető arra használta megtakarításait, hogy csak az online térben létező dolgokat vásároljanak.