Detroit egykor az Egyesült Államok egyik legjelentősebb kikötő- és iparvárosa volt, az amerikai autógyártás otthona. Mára azonban, ahogy az autóipar is decentralizálódott, a Motor City lakossága megfeleződött fénykorához képest, az épületek jelentős része kiürült, feleslegessé vált.

Az állapot ellen folyamatos küzdelem zajlik, próbálják gatyába rázni az egykor szebb napokat is megélt települést. Kis részben a Jeep is kiveszi ebből a maga szerepét, ráadásul még hasznot is húznak belőle. Egy helyi gitárkészítővel összefogva olyan faalapú húros hangszereket készítenek, melyeket történelmi jelentőségű detroiti épületekből szedtek. A hulladékból így lesz márkás Jeep-gitár.

Különleges dolgot készített a Jeep 1

Egy-egy darab összesen 90 napig készül, teljes egészében kézzel. A zenei élményt számos apróság mellett olyan látványelemekkel teszik teljessé, mint az amerikai hadsereg Jeep által használt csillagának megjelenítése, a kézzel festett topográfiai térkép Detroitról vagy éppen az újrahasznosított biztonsági övből készült szíj.

Különleges dolgot készített a Jeep 2 Különleges dolgot készített a Jeep 3

A 2900 dollárba (875 ezer forintba) kerülő gitárok már megrendelhetőek a gyártótól, de mivel csak rendelésre készítenek, ezért nagyjából karácsonyig kell várni a leggyorsabban rendelőknek is, hogy zenélhessenek az új szerzeményen.