A módszer első hallásra őrült sci-fi, ami bizonyítja, hogy mégis a XXI. században élünk. A lényeg ugyanis nem más, mint a 3D-s nyomtatás. Egyre több cég kutatja ezt a területet, és akad pár érdekes próbálkozás. 

A legtöbb esetben ezeket a hússzeleteket úgy készítik, mint a menő dizájncipőket, vagy egyedi autóalkatrészeket. Egy gép állítja elő a szelet húst az előre betöltött növényi alapanyagokból, rétegről rétegre, műhájat, művért, műereket, műizmokat pakolva egymásra. A nyomtatás során a növényi fehérjén nanoszálakkal végzett művelet az állati fehérjével megegyező szerkezetet állít elő. 

Most viszont japán kutatók még tovább tökéletesítették a módszert, és növényi alapanyagok helyett a tudomány varázslatát használva állati eredetű szikrával robbantják be a műhús gyártását. Az Oszakai Egyetem kutatócsoportja marhákból izolált őssejtek segítségével éri el a kívánt hatást. A sejtek felhasználásával különböző szöveteket tudnak szimulálni a laboratóriumban, ereket, zsírokat izmokat, majd a már említett 3D-s nyomtatási technikával rendezik ezeket izomszerű rendszerbe. 

Így pontosan vissza tudják adni a wagyu marhákra jellemző, zsírral gazdagon átszőtt izomrostok szerkezetét, és ezzel újabb lépést tettek a tökéletes műhús előállítása felé.