A kütyük életünk egyre több szegmensében veszik át az irányítást. Nem kivétel ez alól az illatszerpiac sem, ahol szintén elkezdtek megjelenni az okosparfümök. Nemrég már bemutattunk közülük egyet, mely egy applikáció segítségével keveri ki a megfelelő illatot.

Most a népszerű illatszermárka, a Paco Rabanne is fejlesztett egyet, és létrehozta a Phantom nevű aromáját, melynek külseje egy robot, olyan fejjel, ami a régi Robotzsarut idézi.

Okostelefon nyitja ezt a parfümöt 2

A külső nem csupán dizájnfunkcióval szolgál: a francia divatház férfiaknak készült illata egy sor meglepetést rejt, ha a csomagolásba beépített NFC-chiphez közel tartjuk okostelefonunkat. Ekkor a mobilunkon gyakorlatilag egy új világ nyílik, köztük interaktív képfilterekkel, személyre szabott stílustanácsokkal és zenelejátszási listákkal, valamint játékokkal.

Az illat kikeverésében egyébként szintén komoly szerepet játszottak a gépek: négy parfümszakértő az Amerikai Íz- és Illatszövetség tudósai, valamint algoritmusok segítségével alkotta meg a citromos-levendulás hatású eredményt.

Okostelefon nyitja ezt a parfümöt 3

A robotmintás üveg a beépített chippel 100 ml parfümöt tartalmaz, ára 100 dollár (30 ezer forint).