Hiába költözött a koronavírus miatt idén az internetre az év egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítása, a CES virtuális látogatói idén is láthattak furcsábbnál furcsább, olykor lenyűgöző, máskor pedig feleslegesnek tűnő eszközöket, ötleteket és megoldásokat.

Szerintünk az utóbbi kategóriába tartozik a Ninu nevű eszköz is, mely egy okos parfümös flaska. A dolog lényege, hogy az egyébként tényleg szépen és ízlésesen megtervezett tároló belsejében három különálló tartály található, három különféle illattal. A fémhenger használatához okostelefonra van szükség, ahol egy applikáció segítségével a felhasználó kiválaszthatja, milyen illatot is szeretne magára fújni.

Már a parfüm is okossá vált 2021-re 2

Egyelőre csak néhány illatfantázia érhető el a telefonon, de a Ninu fejlesztői azt ígérik, a jövőben ez változni fog, és a bátrabb használók akár kísérletezhetnek az illatokkal, nem kell a három alapértelmezett esszencia keverékére hagyatkozni. A telefonos alkalmazás nem csak egy parfüm-távirányító: szól, ha kezdenek kifogyni a tartályok, az appban található asszisztens, Pierre pedig illatjavaslatokat is tesz.

Már a parfüm is okossá vált 2021-re 12

A férfiak és nők számára egyaránt elérhető eszköz teljes egészében megfelel a mai kor követelményeinek: mind a belső üvegtartályok, mind a külső fémház, de még a festékanyagok is újrahasznosított, vegán illetve fenntartható forrásból származnak.