Az utóbbi években fénysebességgel robogunk előre a kerti gasztronómia területén. Végre sokan leszámoltak a fémolvasztó hőmérsékleten szénné pirított olcsó húsokkal, és elindultak a lassú sütés fél napokig tartó, szertartásszerű élménye felé. 

Ez a valódi BBQ, amihez ma már minden rendelkezésre áll. Aki bele akar mélyülni, csak elszántságra, időre, no meg pénzre van szüksége.

Az előtanulmányok során mindenki találkozni fog Aaron Franklin nevével.

Az elsőre programozónak tűnő texasi fazon gyakorlatilag a marhaszegy elkészítésének felkent mestere, egy olyan alak, aki zsigeri intelligenciával és évek tapasztalatával mesteri szintre emelte a húsok elkészítését.

Ez a legmenőbb BBQ-sütő, amit ránézésre a szomszéd lakatos dobott össze 1

Kép: Franklin BBQ Pits / Facebook

Van már könyve, videosorozata, és immár saját márkás BBQ-sütőt, vagyis füstölőt is árul. Ez ránézésre egy szög egyszerű, a szomszéd lakatos által gyárból hozott tartályokból hegesztett darab, és ez a megállapítás nem jár messze a valóságtól. Ami nem mindegy, az a méretezés, a tűztér elhelyezése, az anyag vastagsága, a hőtartás, ezek tökéletesítésére nem elég a profi vasmunka. Ehhez évek tapasztalata kell, amiből Aaron esetén nincs hiány.

Ez a legmenőbb BBQ-sütő, amit ránézésre a szomszéd lakatos dobott össze 2

Kép: Franklin BBQ Pits / Facebook

Ebbe a sütőbe befér három teljes oldalas, tehát családi használat helyett itthon inkább kisebb büfékhez, vagy gigantikus bulikhoz illik a begyújtása. A mester sütőinek első eresztése 880 ezer forintnyi dollárért készült, jelenleg pedig a várólistára lehet feliratkozni annak, aki egy eredeti Franklin-féle sütőt szeretne otthonra.