A 2019-es szezonzáró idején jelentették be először, hogy parfümöket dob piacra az F1, végül azonban 2020 végén jelent meg hivatalosan a Forma-1 illatkollekciója.

A Forma-1 és az illatokhoz jobban értő Designer Parfums az idei szezonra még egyet újított, és előrukkolt az Eau de Toilette-változatokkal is, melyeket a Brit Nagydíj hétvégéjén, a Paddock Clubban mutattak be.

Mi a különbség a parfüm, a toalettvíz és a kölnivíz között?

Az illatszereket a bennük lévő illóolajak mennyisége ill. töménysége szerint osztályozzák. Minél magasabb az olajtartalom az adott illatszerben, annál erősebb, annál hosszabb ideig tart, és ettől függően árban is magasabb.

A parfüm rendelkezik a legmagasabb illóolaj-koncentrációval, melynek aránya 15-30%. Előnye, hogy nagyon kevés mennyiség is elég a használatakor, és akár 6 órán át is érezhető. Az Eau de Parfum vagy parfümös víz, a parfümhöz képest ugyan kevesebb, de még mindig viszonylag magas 8-15%-os az illatanyag-tartalma. Tartóssága 3-5 óra. Az Eau de Toilette vagyis toalettvíz 4-8% illatanyagot tartalmazó parfüm, tartóssága 2-4 óra. Az Eau de Cologne – magyarul kölni víz 3-5% illatanyagot tartalmazó, rendkívül könnyű, többnyire frissítő hatású parfüm. Tartóssága kb. 2 óra.

A Race Collection nevet kapó illatcsomag öt aromából áll, melyek fantázianevei szorosan kapcsolódnak a versenyzés világához (pl. Első kanyar vagy Előzés 320). Egy 75 ml-es palackhoz 60 fontért (25 300 forintért) lehet hozzájutni a Forma-1 hivatalos illatszer-webáruházában – ugyanezek az illatok elérhetőek parfümvizes verzióban is, bő háromszoros áron.

A nyitóképen az 1976-os Forma-1-es világbajnok James Hunt fia, Freddie Hunt pózol az illatokkal. Az említett parfümök az üvegdobozok tetején találhatóak, a dobozokban különleges, egyedi csomagolású illatok láthatóak.