A hétvégén Portugáliában járt a Forma-1, egy helyi művész pedig látványos alkotással üdvözölte a sportágat országában. A HUARIU néven ismert alkotó már a tavalyi versenyre is készített egy F1-es témájú festményt, az idei műve azonban több szempontból is megérinti az embert.

Tíz napig festették Sennát és Hamiltont 1

Még a televíziós közvetítésbe is bekerült a kép, melynek címe magyarul annyit jelent: még a legendáknak is vannak hősei. Az arckép két félből áll össze: jobb oldalon a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton látható, míg a bal félen a brit pilóta példaképe, a háromszoros világbajnok Ayrton Senna szerepel.

Tíz napig festették Sennát és Hamiltont 2

HUARIU ezzel a képpel emlékezett meg a brazil csillagról, aki 27 évvel ezelőtt, május elsején vesztette életét a San Marinó-i Nagydíjon. A kép kapcsán azonban nemcsak az időpontról, de a helyszínről is érdemes beszélni: Senna 1985-ben éppen a Portugál Nagydíjon, Estorilben aratta első Forma-1-es győzelmét.

A kép elkészítéséhez egy komplett focipályát felhasznált a művész. Az arckép mindössze fehér festékvonalakból áll, melyek a magasból nézve állnak össze egy képpé. Az 5500 négyzetméteren elterülő 1,8 köbméter festéket tíz nap alatt sikerült felvinni a gyepre.