Aki vásárolt már ingatlant, keresett magának házat, az találkozott az ingóságokkal alkudozó eladóval. A “bútor megbeszélés kérdése”, így írják általában a hirdetésbe, ami sok esetben lomtalanításra szánt, öreg, lelakott berendezést takar. 

Ugyanez megfigyelhető a tízmilliárdos birtokok szintjén is, csak ott a tulaj nem a fekete zsírral díszített öreg gáztűzhelyt bízná a követkető tulajra, hanem a garázsban álló Porsche Panamerát, és Range Rovert. Mert neki már nem kell, és nincs kedve vesződni az eladással, papírozással. Hozzácsapja a házhoz.

Ez érthető, ha megnézzük a birtokról készült képeket. 

Ehhez a luxusbirtokhoz egy Porsche jár “ajándékba” 1

Az ingatlan ugyanis a Bahamákon található, Nassau exkluzív szigetén, saját, fehér homokos strandrésszel, 1858 négyzetméteres, kolonizációs stílusú lakóépülettel. Saját kikötő is jár a birodalomhoz, aminek a vendégháza is 270 négyzetméteres. 

Ehhez a luxusbirtokhoz egy Porsche jár “ajándékba” 2

A konyha akár egy Michelin csillagos séf igényeit is képes kielégíteni, a legmodernebb felszerelésekkel látták el, és sosem használták

Előző tulajdonosa, egy európai üzletember 2015-ben vásárolta meg a csodás birtokot, amit öt év alatt újíttatott fel, formálta saját ízlésére. Csakhogy ekkor úgy döntöttek, hogy a gyerekeknek jobb lesz inkább az Egyesült Államokban tovább tanulni, így egyetlen éjszakát sem töltöttek az álomszerű helyen, inkább Floridát választották székhelyül. 

Ehhez a luxusbirtokhoz egy Porsche jár “ajándékba” 3

Szerencsére a Bahamákon nincs tél, ezért a 8,5 magas belteret nem kell kifűteni

A ház tulajdonképpen egy háromemeletes, szédületes hedonizmus, fehér márvánnyal, hatalmas nyitott terekkel (néhol 8,5 méter a belmagasság), és padlótól a plafonig érő ablakokkal mindenütt. 

Ehhez a luxusbirtokhoz egy Porsche jár “ajándékba” 4

A fürdőkádat a klasszikus pezsgős vödrök ihlették.

Akinek pedig nem megfelelő a saját kis partszakasz, az 18 méteres medencében vigasztalódhat, de nyilván az óceán szerelmeseit szólítja meg igazán a tízmilliárd forintért árult ingatlan, mert akár egy kisebb jacht is elfér a kikötőben, a jet-ski mólóról már nem is beszélve. 

Innen, a tízmilliárd felől nézve már nem olyan furcsa, hogy a tulaj egyszerűen csak úgy otthagy egy 2015-ös Porsche Panamerát és egy 2013-as Range Rovert. Aprópénz, minek vele vesződni!