A koronavírus tényleg végleg megváltoztatta a világot, amelyben élünk. Ha lecseng a járvány, rengeteg dolog nem tér már vissza a régi kerékvágásba, többek között az arcmaszkok is velünk maradnak. Lehet, hogy nem lesz kötelező hordani ezeket a védőeszközöket, de pont ezért garantáltan akad majd, aki hordani fog egy-egy feltűnő, egyedi darabot.

Ezt a trendet jelzi, hogy rengeteg okosfunkcióval ellátott, hosszú távú használatra tervezett darabot dobtak már piacra gyártók, amelyek óriási bukást jelentenének, ha csak 1-2 évig termelnék a profitot. Egyre profibban tervezett, egyre komolyabb tudású arcmaszkok jelennek meg, most például Will.i.am is beszáll ebbe a szegmensbe, a Xupermask elnevezésű termékkel. 

A rapper a Honeywell nevű vállalattal közösen kifejlesztette a világ első bluetoothos, internetre csatlakoztatható, intelligens maszkját. A netről pedig egyenesen a használó fülébe juthat a muzsika a beépített fülhallgatóknak köszönhetően, a mikrofon pedig a telefonbeszélgetés zavartalan lebonyolítását szavatolja.

Újabb mindentudó, dizájnos szupermaszk a láthatáron 1

Persze a digitális funkciók mellett mint arcmaszk is felső kategóriát képvisel a 299 dollárért, vagyis 90 ezer forintért mért Xupermask, az egészséges levegőcserét két ventilátor biztosítja, amelyek LED-megvilágítást kaptak, ez a rendszer egy töltéssel 7 órán keresztül képes működni, de töltés közben is lehet hordani.

Az orrot támadó ártalmas levegőt HEPA-szűrők tisztítják, ezeket 30 naponta kell cserélni a megfelelő működés érdekében, de a Honeywell nem adta meg a kütyü biztonsági besorolását, így használata vélhetően nem ad komolyabb védelmet, mint egy átlagos, eldobható orvosi maszk. 

Az már most látszik, hogy ez a kellék tényleg az önkifejezést szolgálja inkább, és nem a vírus elleni védekezést, aki pedig ilyen jellegű feltűnésre vágyik, az április 8-tól lehet rendelheti meg a Xupermaskot fekete vagy fehér színben.