A svájci Kross Studio története nem túl hosszú, azonban hihetetlenül rövid idő alatt lettek sikeresek. A magukat dizájnstúdióként definiáló, egyedi órákat készítő vállalkozás mindössze öt emberből áll. Az internet figyelmét lenyűgöző Batmobile-órájukkal keltették fel néhány hónapja, ezt látva pedig nem csoda, hogy a Lucasfilm sem mondott nekik nemet, amikor elhatározták, hogy valami különleges Star Wars-témájú dolgot alkotnak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kross Studio (@krossstudio) által megosztott bejegyzés

Így született meg a tíz darabból álló Halálcsillag-csomag, melynek része egy, a fénykardok működéséhez szükséges kyber kristály a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmből, valamint egy 120 centiméteres rekesz, mely olyan, mint amiben a moziban is szállították az energiahordozókat.

Őrületesen menő és drága a Halálcsillag-óra 2

A filmes kellékeknél azonban sokkal értékesebb az az óra, melynek közepén a tourbillon, azaz az óra pontosságáért felelős szerkezet egy Halálcsillag-váz alatt forog. A pusztító fegyver miniatűr változatát ugyan lézerrel vágták, de így is hatalmas munka volt megalkotása: a programozók 260 328 sor kódot pötyögtek be, a gépek pedig 483 műveletet végeztek el, mielőtt megszületett a 45 mm átmérőjű számlap dísze.

Őrületesen menő és drága a Halálcsillag-óra 3Őrületesen menő és drága a Halálcsillag-óra 4

A 281 alkatrészből álló Halálcsillag-óra energiatartaléka öt napra elegendő, és összesen három szíjat kapnak hozzá a vevők. Csak a leggyorsabb és leggazdagabb vevők csaphatnak le a csomagra: a szettből 10 darab készül, és egyenként 150 ezer dollárért (46,2 millió forintért) kínálják őket készítői.

Őrületesen menő és drága a Halálcsillag-óra 5