Kína egyik legimpozánsabb, mégis szokatlan látnivalójaként ismerik a Jilong Castle Country Clubot, de emlegetik szimplán Jilongbao Resortként is. 2011-ben épült a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban található Wanfeng-tó kellős közepén a pompás mesekastély. A látszat azonban csal: valójában egy négycsillagos szállodáról van szó.

Elég csak a képekre ránézni, kétségkívül káprázatos látványt nyújt a Jilongbao Resort a maga részletességével, valamint a szárazfölddel összekötő hídjával. Európában szintén népszerűek a kastélyok, az ázsiai országban is látnak benne vonzerőt, mégis szokatlan jelenségnek számít a turizmusban.

Talán nem is véletlen, hogy sok részlet egyelőre nem látott napvilágot a négycsillagos szálláshelyről. Még 2018-ban cikkezett arról a Global Times kínai hírügynökség, hogy egyetlen éjszaka mindössze 40 dollárba, mai árfolyamon számolva is alig több mint 12 ezer forintba kerül. Szinte megdöbbentő, ha belegondolunk, mennyire mesébe illő úti cél lehet.

Állítólag egy helyi vízerőmű-mágnás építtette a gyönyörű üdülőhelyet, ami tulajdonképpen saját vízerőművel rendelkezik – az elhelyezkedését tekintve nem is csoda –, mely az épületben felhasznált összes villamos energiát előállítja.

A Wanfeng-tó egyedülálló szállodájára gyakran aposztrofálnak a német Neuschwanstein kastély kínai változataként – ez a kastély inspirálta Hamupipőke kastélyát a Disney Worldben.