Biztosan egyedi otthonra tesz majd szert az, aki hajlandó lesz kifizetni 149 ezer dollárt, átszámítva közel 44 millió forintot az alábbi képeken látható ingatlanért. Első ránézésre semmi különlegeset nem rejt magában a fából készült vermonti családi ház, kívülről egy tipikus amerikai vidéki otthonnak néz ki.

Börtön jár annak, aki megveszi ezt a házat 1

A 3800 négyzetméteres telken azonban nem csak a 203 négyzetméteres ház az egyetlen ingatlan. A lassan már három hónapja gazdát kereső otthon hiába csalogatná olyan kiváló tulajdonságokkal az érdeklődőket, mint a négy fürdő- és két hálószoba, ha pár lépésnyire az ablaktól ott van egy börtön.

Börtön jár annak, aki megveszi ezt a házat 15

Lakói már nincsenek a hétcellás egykori büntetésvégrehajtási intézetnek, így állapota is leromlott, az idők során nemigen foglalkoztak vele. A rozsdát leszámítva minden adott a klasszikus, régi filmekből ismert börtönélményhez: vasrács választja el a rabok mozgásterét a külvilágtól, a kis- és nagydolgokat pedig mindenki szeme láttára kellett végezniük.

Börtön jár annak, aki megveszi ezt a házat 16

A börtön egyébként azért található éppen egy családi ház mellett, mert annak idején itt egy börtönőr élt. A hely egészen 1969-ig betöltötte funkcióját, azóta pedig nem viszi haza munkájukat a környér börtönőrei.