Hamarosan túlleszünk egy olyan 366 napos időszakon, melyet rengetegen a pokolba kívánnak: 2020 a legtöbb ember számára több rosszat, mint jót tartogatott, ám az ünnepek közeledtével ideje ezeket a gondolatokat ideiglenesen elengedni.

Az idei szilveszteri bulik sem lesznek olyanok, melyeket az elmúlt években megszokhattunk: a nagy házibulik kilőve, a tűzijáték is felejtős (ennek mondjuk a kutyák örülhetnek), így sokaknak marad a számítógép, a telefon, vagy a tévé egy örök klasszikus kabaréval.

Vannak azonban szerencsésebb sorsú emberek, akik megtehetik, hogy este nyolc után is utazzanak, így ők a világ legexkluzívabb helyein búcsúztathatják az évet, ugyanazt az esztendőt akár kétszer is, ha jól csinálják! Ebben persze nincs semmi ördöngösség: ha valaki a román határ túloldalán éjfélkor koccintott, és átsétál a magyar oldalra, 59 perc múlva ismét készítheti a pezsgőt. Ez a megoldás azonban messze van a luxus fogalmától.

Tavaly egy magánlégitársaság Sydney-ből Los Angelesbe reptette a kétszer bulizni vágyókat, potom 250 ezer dollárért. A jegy csak az angyalok városába szólt, a parti pedig a Gulfstream G650-esen is zajlott, ahol remek italokat és ételeket szolgáltak fel. Ha valaki mégis megfáradt volna az ünneplésben, egy hatalmas ágyban pihenhetett meg a landolás előtt.

A leggazdagabbak kétszer is megünnepelhetik az újévet egy nap alatt 1

Gulfstream G650

Nem kell ahhoz magángép sem, hogy a dupla parti megvalósulhasson: a japán JAL légitársaság járata Tokióból 6 óra 40 perc alatt ér Honoluluba, a két város között azonban 19 óra az eltérés, így még marad is fél nap a hawaii szórakozásra.

A leggazdagabbak kétszer is megünnepelhetik az újévet egy nap alatt 2

Tokió

Az északi fény alatt is élmény lehet pezsgőzni: Finnországból Svédországba akár kutyaszánon is átkelhetünk télen, de a bálnales sem lehet rossz újévi program.

A leggazdagabbak kétszer is megünnepelhetik az újévet egy nap alatt 3

A legextrémebb bulit mégis a Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzete tarthatná, akik a bolygó összes időzónáját bejárják 90 perc alatt, így tizenhatszor koccinthatnak. Ha egy nap az űrturizmus oda jut, hogy valakit szilveszterre az űrbe lőjenek, az biztosan a legdrágább partik egyike lenne.

A leggazdagabbak kétszer is megünnepelhetik az újévet egy nap alatt 4