Egyesek csak a grúz Gordon Ramsay-ként emlegetik a vad tekintetű férfit, aki évek alatt hatalmas nézettségű főzőműsort épített fel a Youtube csatornáján. Georgij Kavkaz jelenleg Oroszországban él, de nemzetiségét tekintve grúz. Erről árulkodnak főztjei is, amelyek a rejtélyes Kaukázus egzotikus ízeit mutatják be.

A Törökország és Oroszország közé ékelődött országban egy ősi kultúra mentén találkoznak kelet és nyugat ízei, Kavkaz pedig rátesz még egy lapáttal a hatás kedvéért. Óriási mennyiségeket készít el a kamera előtt, nem ritkán gigantikus méretű állatokat képes felhasználni, tokától-bokáig, faszénen grillezve.

Készített már grillezett struccot, főzött bárányfejet, és általában a cél az állat teljes felhasználása, Georgij apró adagokkal nem húzza az időd.

Főzés közben pedig ürülnek a borospoharak, de nem ám szagolgatva, lögybölve. Grúzia ugyanis szó szerint a borivás, és nem a kóstolás Mekkája. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi.

A grúz házigazdák a vacsora elején hosszú pohárköszöntőt mondanak, amire valamilyen helyi borfajtát isznak. Ilyenkor a poharat fenékig kell inni. A legsajátosabb köszöntőkhöz a bort a kanciból isszák (a kecske vagy szarvas szarvából faragással készült kupából) amelyet körbeadnak az asztal körül.

Tehát a videón látható, fenékig ürített poharak a helyi kultúra részei, nem csak a videó kedvéért nyelik le egy szuszra a vizespohár tartalmát.