Jimi Hendrix legendás alakja általában a balkezes játék miatt fordított Fender Stratocaster formájával forrt össze. Ezekkel tűnt fel legtöbb esetben a színpadon, és volt, amelyik saját nevet is kapott, ilyen volt az 1968-as Black Beauty, vagy a szintén 1968-as “Olympic White” színű “Woodstock Strat”, amin a kor egyik legmeghatározóbb zenei eseményén, a Woodstock fesztiválon is játszott.

Hárommilliós gitárokkal emlékezik Jimi Hendrixre a Gibson 1

Ennek ellenére játszott ő rengeteg gitáron, többek között Gibsonok is megfordultak a kezei között, és ezt a gyártó most kihasználja egy jó kis megemlékezésre. A zenész halálának ötvenedik évfordulójára két különleges szériával készültek, az 1967 SG Custom in Aged Polaris White-ból 150 darabot raknak össze, az 1969-es Flying V in Aged Ebonyból pedig 125 darab készül.

Hárommilliós gitárokkal emlékezik Jimi Hendrixre a Gibson 2

Mindet gitárépítő mesterek készítik az Egyesült Államokban, nem futószalagon gyártják le, valahol a Távol-Keleten. A hárommillió forintos árba beletartozik pár eredeti fénykép másolata, ahol Jimi Hendrix az adott gitárfajtával együtt látható, valamint pár anekdota, személyes fénykép a korszakból, egyenesen Eddie Kramer-től, aki a pszichedelikus hangzás elektronikai részéért volt felelős akkoriban. 

Hárommilliós gitárokkal emlékezik Jimi Hendrixre a Gibson 3

James Marshall “Jimi” Hendrix amerikai gitáros, énekes, zeneszerző. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint Jimi Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros. 1967-ben tett szert világhírnévre, amikor zenekarával, a The Jimi Hendrix Experience-szel a monterey-i popfesztiválon első amerikai koncertjét adta. 1969. augusztus 18-án az ő fellépésével zárult a woodstocki fesztivál. Tragikus hirtelenséggel, 1970. szeptember 18-án, londoni lakásában hunyt el – 27 éves volt.

Hárommilliós gitárokkal emlékezik Jimi Hendrixre a Gibson 4