Akit eddig zavart, hogy a privát zenehallgatáshoz valamilyen eszközt kell a fejére aggatnia, az most fellélegezhet, mert közeledik a megoldás. A SoundBeamer 1.0 által kiküldött hangokat 3D-ben hallja az illető,  aki előtte ül – úgy hallgathat zenét, nézhet filmet, vagy csinálhat bármit fülhallgató nélkül, hogy azt csak ő hallja, és senki más a környezetéből.

A technológia egy 3D-s érzékelő segítségével megtalálja a célszemély füleit, majd ultrahanghullámokat bocsát ki. A hangot sztereóban és térben is lehet hallani, és ha kimozdítjuk fejünket a „sugár” alól, akkor már nem is hallható az adás. 

Egyenesen a fülünkbe sugározza a zenét ez az új kütyü 1

Mivel nincsen semmilyen testre rögzített eszköz, így akárcsak egy átlagos hangszóró esetén, a környezet zajai is eljutnak a használó füléig, miközben mások nem hallanak semmit, vagy csak egy halk duruzsolást. Legalábbis a fejlesztő cég ezt állítja, szerintük irodai használatra lehet igazán alkalmas a SoundBeamer, mert így a kollégákat nem zavarja az éppen hallgatott podcast vagy online megbeszélés. 

A technológia még nem piackész, de máris vannak kritikus hangok. Egy jól elrejtett ilyen eszközzel könnyedén megkavarható bárki tudata, hiszen olyan hangokat tudnak a fejébe csempészni, melyeket más egyáltalán nem hall. Az eszköz 1.0-ás változatát pénteken mutatta be a sajtónak a Noveto Systems, a végleges verziót 2021-re ígérik.