Európában 400 euróért, az Egyesült Államokban 400 dollárért kezdték el árusítani a PlayStation 5 olcsóbbik, lemezolvasó nélküli verzióját, a következő generációs játékkonzolok egyikét. A novemberben megjelenő gép azonban már csütörtöktől előrendelhető volt, ráadásul több amerikai üzletlánc próbált azzal kedvezni a játékosoknak, hogy korábban megnyitják a megfelelő felületeket, és hamarabb meg lehet vásárolni a készüléket.

Ezzel rengetegen éltek is, annyira sokan, hogy minden üzletből elfogyott még az utolsó darab is. Az új konzolra vágyók így már csak azokon a jó időben vásárlókon keresztül juthatnak a termékhez, akik inkább haszonszerzési céllal szerezték be a PlayStationt, és nem játszani szeretnének rajta.

Milliókért kínálják az új játékkonzolt 1

Az eBay-en több eladó PlayStation 5-öt is találni. A készülékek átlagára általában a bolti ár duplája, de az eddigi legpofátlanabb szerencsevadász az 500 dolláros, lemezolvasóval is rendelkező gépet 25 100 dollárért, átszámítva 7,62 millió forintért kínálta, az eredeti ár több mint ötvenszereséért. Az a hirdetés azóta már eltűnt az oldalról, de még így is találni olyan hirdetést, melyben 10 ezer dollárért (3,04 millió forintért) kínálják a konzolt.