Több mint hetvenéves múltra tekint vissza a Land Rover legnépszerűbb modellje, a Defender. A klasszikus terepjáróból mára már egy városban is kényelmesen használható autó lett.

A Land Rover a járművön kívül is próbálja lekövetni a világ változásait, így született meg a Land Rover Explore R nevű okostelefon is. Elég csak ránézni a készülékre, látszik rajta, hogy a fejlesztők elsődleges feladata az volt, hogy a mobil bírja a gyűrődést.

Már telefont is árul a Land Rover 2

Annyira azonban ez mégsem sikerült jól neki, ugyanis tudása alapján a mobilos kínálat alját súrolja a készülék: kijelzője 5,7 colos, belső memóriája 64 GB, melyhez 4 GB RAM társul. Nem egy profi fotós az Explore R, elöl egy 8, hátul egy 12 megapixeles kamerával lehet lőni képeket a szeretett autóról.

Már telefont is árul a Land Rover 3

Fejet kell azonban hajtani strapabíró képessége előtt: a telefon másfél méter mély vízben 35 percig is bírja, por- és homokálló, és a leejtés sem tesz kárt benne – utóbbinál 180 centiméteres magasság és acélfelület volt a referencia. A készülékért 535 dollárt (162 ezer forintot) kérnek.

Már telefont is árul a Land Rover 4