A múlt hét második felében átlépte a 100 milliárd dolláros küszöböt Mark Zuckerberg, a Facebook alapítójának vagyona. Még leírni is nehéz ezt a hosszú számot – 100 000 000 000 – , 11 nullát kell az egyes után írni. A 36 éves férfi nettó értéke azután ugrott meg, hogy megjelent a TikTok riválisának szánt Reels nevű alkalmazás, melyet a részvényesek jól fogadtak: 6,5 százalékkal nőtt a papírok ára rövid idő alatt.

Sokat árulkodik a Facebook értékéről az, hogy Zuckerberg úgy érte el ezt a vagyont, hogy vezérigazgatóként mindössze egy dollárt keres, és csak a részvények 13 százalékát birtokolja. Persze ez is egy vaskos szelet abból a tortából, melynek a legnagyobb közösségi oldalon kívül része az Instagram, a WhatsApp és az Oculus VR, csak hogy párat említsünk a több tucat vállalat közül, mely az elmúlt 15 évben része lett a nagy kék halmaznak.

Zuckerberg mindössze a harmadik olyan személy a világon, aki elmondhatja magáról, hogy ennyi pénze van. Őt csak az Amazon-vezér Jeff Bezos és a Microsoftból meggazdagodó Bill Gates előzi meg. Előbbi vagyona mostanság behatárolhatatlan, gyakorlatilag napról napra veszít vagy nyer több milliárd dollárt is az online vásárlásból meggazdagodó üzletember – összesítésben azonban bőven pozitív szokott a mérlege lenni Bezosnak.

A három ultragazdag következő célja a dollárbilliomosi cím megszerzése lehet: ehhez Zuckerbergnek meg kell tízszereznie nem kicsi vagyonát. Emiatt valószínűleg nem kell aggódni, egyes számítások szerint ugyanis már 2036-ban elérheti a következő nullát.