Szponzorált tartalom. A cikket a gumiwebshop.hu írta.

A piaci kínálat minden korábbinál szélesebb, mégis sokan érdeklődnek az újszerű téli abroncsok iránt, melyek többet nyújthatnak előző társaiknál. Cikkünkben most annak igyekszünk utánajárni, hogy milyen márkák debütálnak a 2020-2021. év új abroncsaikkal és mely modellek érdemelnek mindenképpen figyelmet.

Természetesen a szakma is időben felkészül a téli szezonra, és már tavasszal tesztelik, bemutatják új modelljeiket. Február-március környékén szokott erre sor kerülni, ahogyan történt idén is. A Toyo, a Continental és a Michelin újdonságaikat Észak-Amerikában mutatták be, méghozzá a havas Quebeckben tartott bemutatók alkalmával. Lássuk, milyen téli abroncsokat érdemes aktuálisan keresni!

Toyo Observe GSi-6 és GSi-6 LS

A japán gumiabroncsgyártó A GSi-6 HP-t elsősorban nagyteljesítményű járművekhez tervezte, így szinte magától értetődő volt, hogy az Observe GSi-6 és GSi-6 LS inkább a személygépkocsik, a SUV-ok és a kisteherautók számára kínálhatnak megoldást a téli időszakban. A Toyo márka ismerői számára valószínűleg nem cseng ismeretlenül az úgynevezett Microbit alkalmazása. Ez egyfajta por, amely a futófelületi gumiban kap helyet.

Az autógumi tesztek során mind jégen, mind száraz és havas utakon kipróbálták az abroncsokat. A fejlesztések eredménye egyértelműen megmutatkozott, ugyanis az Observe abroncsok messze túlteljesítették korábbi változataikat mind a vízelvezetés, mind a tapadás terén. A márka modelljei ősszel beszerezhetővé válnak.

Teszt alatt a 2020-2021 év téli gumiabroncsai (x) 1

Új gumiabroncs a Continentaltól a szélsőséges kanadai időjárásához

A Toyo bemutatóját követően a Continentalon volt a sor. Mindössze néhány nappal később ismerhette meg a nagyközönség az IceContact XTRM abroncsot, amely kifejezetten a kanadai telek szélsőséges viszonyai között közlekedőket célozza meg. A tesztvezetés során olyan körülmények között vizsgálták az abroncs teljesítését, melyek Kanadában gyakran előfordulnak.

Az erős széllökéseknek és a havazásnak egyaránt ellenálló, és optimálisan működő abroncsok Kanada legnagyobb gumiabroncs forgalmazójának közreműködésével készült el. A Groupe Touchette tapasztalatai egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy a Continental új gumija maximálisan megfeleljen a sajátos útviszonyok által megkövetelteknek.

X-Ice gumiabroncsok a Michelintől

A Michelin X-Ice gumiabroncsokkal lép a piacra. A jelenlegi modellek X-Ice 3 néven futnak, de a kanadai autósok számára a Snow modell a leginkább ajánlott. A kanadai Nova Scotia üzemben ugyanis a márka teljesen átalakította termékét. Szélesebb kapaszkodóblokkokkal rendelkezik az új modell, és rugalmasabb, szilícium-dioxidot is tartalmazó alapanyag gondoskodik a megfelelő tapadásról és a hideg aszfalton történő maximális teljesítményről.

A téli gumi több millió úgynevezett mikrobuborékot tartalmaz, amelyek kinyílnak akkor, amikor arra szükség van nedves, havas, jeges körülmények között.

Az X-Ice North speciális felületi kialakítása a futófelület stratégiai pontjaira helyezi a hangsúlyt, ezzel is a biztonságos közlekedést lehetővé téve, még szélsőséges időjárási viszonyok között is. A vastag hóréteg, az erős havazás igencsak feladja a leckét az autósoknak, ám a Michelin újdonsága garantáltan felveszi a versenyt mindezekkel.

A gumiwebshop.hu szakértői szerint ezek a téli gumik csak a tengerentúlon – Amerikában és Kanadában szerezhetőek be.

 

A téli idény favoritjai hazánkban és Európában a következők várhatóak:

– VREDESTEIN WINTRAC

– FIRESTONE WINTERHAWK 4

– UNIROYAL SNOW MAX 3

– HANKOOK W330

– LAUFENN LH71