A valóságshow a televíziózás egyik vissza-visszatérő műfaja. Magyarországon a 2000-es évek elején lettek igazán népszerűek az ilyen műsorok, amikor a két legnagyobb kereskedelmi csatorna egyszerre indította el szériáit. A tucatnyi ismeretlen ember luxusbörtönbe zárásától kezdve a hírességek dzsungeles, illetve szigetes kalandjáig szinte már mindent láthattunk, ám olyat még biztosan nem, mint amit a The Sims 4 nevű videojáték megalkotói kitaláltak.

A jól ismert életszimulátor, melynek első változata már az ezredfordulón is szórakoztatta az embereket, egy valóságshow-t indít, melynek főszereplői a simek, azaz a játék karakterei lesznek. A július 17-én induló műsorban 12 ember száll versenybe a 100 ezer dolláros (31,2 millió forintos) fődíjért.

A The Sims Spark’d című műsor résztvevőinek egyedi karakterekkel, világokkal és történetekkel kell lenyűgöznie a zsűrit, ők döntenek arról, ki jut tovább a következő fordulóba és ki esik ki. A négyrészes sorozat epizódjai hétfőnként kerülnek adásba, ezzel egy időben pedig a játékosok a Sims 4-ben is kipróbálhatják, ők hogyan teljesítenék a zsűri által kiadott feladatokat. A legjobb otthoni gamerek meghívást kaphatnak a valóságshow következő évadaiba.

Az első évadhoz készült egy rövid kedvcsináló videó is. Az már látszik, hogy érzelemből nem lesz hiány.